Åpningstider

NORDVEGEN HISTORIESENTER

LAVSESONG 26. september – 24. april
Onsdag 10 – 16
Søndag 12 – 16

HOVEDSESONG 25.april – 25.september
Mandag – fredag 10 -16
Lørdag 11 -16
Søndag 12 -17

 

PRISER
Voksen kr 150,-
Honnør kr 120,-
Barn kr 50,-

Inkluderer også inngang på Vikinggarden

 

VIKINGGARDEN

Åpen i perioden 26. juni – 19.august
Alle dager kl 12-16:30

PRISER
Voksen kr 150,-
Honnør kr 120,-
Barn kr 50,-

Inkluderer også inngang på Nordvegen
Kun kontant betaling på Vikinggarden

 

OLAVSKIRKEN

Åpen i perioden 26. juni – 15.august (unntatt tirsdag 4. juli pga. bryllup)
Mandag og tirsdag kl 13:00-15:30
Alle andre dager stengt
For kirkelig aktivitet se menigheten sine sider her

Gratis inngang i denne perioden

Andre priser for guidet tur for grupper.

På Nordvegen Historiesenter møter du en audiovisuell Harald Hårfagre som presenterer deg for de herskerne som kontrollerte Nordvegen fra Avaldsnes. Noen av disse herskerne kjenner vi fra kongesagaer, heltesagaer og gamle kvad. Andre kjenner vi fra arkeologien. Tre inn i den magiske verden som folk en gang trodde var virkelig. Møt seidmenn, skjoldmøyer og norrøne guder. På Nordvegen Historiesenter forteller vi historier ved å bruke virkemiddel fra vår egen tid –  slik som film, lyd, lys, figurer og gjenstander. For barn har vi blant annet spennende og lærerike aktiviteter som Viking for en dag og Arkeolog for en dag.

Er du igang med planleggingen av et arrangement har du her anledningen til å skape en unik ramme rundt dette. Stedet passer godt til alt fra kurs og konferanser til private arrangement som bryllup, jubileer, konfirmasjoner og dåp.

ET UNDERJORDISK BYGG

Avaldsnes er et av Norges viktigste nasjonalhistoriske områder. Av hensyn til Olavskirken fra middelalderen og det historiske landskapet er det meste av Nordvegen Historiesenter gjemt under jorda. Fra sjøsiden ser vi fasaden av glass og betong. Fra kirkeplatået ser vi det runde inngangspartiet som skal symbolisere Mimes brønn, kunnskapens kilde i norrøn mytologi. Inne fra senteret har vi panoramautsikt til Karmsundet – Nordvegen – skipsleia som har gitt Norge navn.

LYST TIL Å VÆRE VIKING ELLER ARKEOLOG FOR EN DAG?

Hvordan var livet i vikingtiden? Hva kan vi lære om fortiden ved å studere det som arkeologene graver opp av jorda? På Avaldsnes kan du være «Viking for en dag» eller «Arkeolog for en dag», kle deg ut og delta i spennende og lærerike aktiviteter.  Aktivitetshefter og kostymer får du på Nordvegen Historiesenter i senterets åpningstid.

 

VÅR SUVENIRBUTIKK