VIKINGFESTIVALEN – 9-12 Juni 2022

Hvert år i juni inviterer vi til Vestlandets største vikingfestival på vikinggarden på Avaldsnes. Her samles «vikinger» fra hele Europa. Historiske omgivelser, med rekonstruerte bygninger fra vikingtid, setter en fin ramme og en herlig atmosfære rundt arrangementet. Dette er et møtested for vennskap og kulturutvikling.

Vikingfestivalen Avaldsnes blir alltid avholdt den første hele uken i juni.

De påfølgende årene vil Vikingfestivalen Avaldsnes bli avholdt på følgende datoer:

2022: 9.-12. juni

2023: 8.-11. juni

 

Jubileumsåret 2022 for rikssamlingen vil bli markert med ekstra mye aktiviteter under vikingfestivalen,  både på Avaldsnes  og i Haugesund. Mer informasjon om dette kommer etterhvert

I år er festivalen en integrert del av Rikssamlingsjubileet Hafrsfjord – Nordvegen 2022. Billetter for individuelt besøkende kan kjøpes her

 

Vestlandets største Vikingmarked

Vikingfestivalen på Avaldsnes er fullspekket av opplevelser for store og små. Over 200 vikinger fra Norge og Europa gir de besøkende et autentisk innblikk inn i vikingtiden. Det store markedet med salg av håndverk, mat, smaksprøver og musikk er til for sansene dine.

I de ulike teltene arbeides det med tradisjonelt håndverk og salg av egenproduserte varer. Se smeden i arbeid, hør vikingmusikk, eller prøv ulike aktiviteter som bueskyting, hesteriding, gjøgling eller teater – alt til en deilig duft av vikingmat.

Det vil være musikkinnslag, fortellerstund og kampshow til oppsatte tider, og det vil være salg av forskjellig mat og drikke.  Velkommen!

Åpningstider:

Torsdag kl. 09:00-19:00

Fredag kl. 09:00-19:00

Lørdag kl. 11:00-19:00

Søndag kl. 12:00-17:00

Priser og påmelding

PRISER

Informasjon kommer

 

PÅMELDING FOR SKOLER OG BARNEHAGER

Muligheten til å få forhåndsbestille billetter med faktura er nå tatt bort. Billetter kan nå bestilles på: https://rikssamlingsjubileet.ticketco.events/no/nb

Påmelding og endringer kan gjøres fra 25 januar  2022 til og med 16. mai 2022. Etter denne dato er bestillingen bindende og du vil bli fakturert det som er bestilt.

 

PÅMELDING FOR DELTAKERE TIL VIKINGFESTIVALEN

Fristen er nå utløpt for 2022

For spørsmål ta kontakt med festivalleder på mld@opplevavaldsnes.no

 

HVA ER NYTT I 2022

For vikingene var begrepet idrett på en måte et utvidet idrettsbegrep.  For eksempel bedrev også skaldene idrett, men mange av idrettene vikingene bedrev, krevde ofte fysisk styrke, hurtighet, spenstighet og utholdenhet. De fleste idretter var en avspeiling av hva som var viktig å være for en god viking. I overensstemmelse med tidligere tiders styrkekonkurranser og dagens «strongman» og «strongwoman», ble konkurransen STARKE VIKING startet i 2017.

I 2022 kan vi ønske dem velkommen til Vikingfestivalen. Her skal vikinger konkurrere i forskjellige klasser, med stokker, kampesteiner, tautrekking osv. Selve konkurransen varer ca to timer pr dag. Hvem blir Gudenes Kjempe på Avaldsnes?

For mer informasjon om Starke Viking se deres nettsider.

https://www.starkeviking.se/

PROGRAM 2022

 

Programmet for Vikingfestivalen på Avaldsnes finner du her:

VIKINGFESTIVALEN_PROGRAM_2022 – hele

HOVEDSPONSOR: