VIKINGFESTIVALEN – 8-11 Juni 2023

Hvert år i juni inviterer vi til Vestlandets største vikingfestival på vikinggarden på Avaldsnes. Her samles «vikinger» fra hele Europa. Historiske omgivelser, med rekonstruerte bygninger fra vikingtid, setter en fin ramme og en herlig atmosfære rundt arrangementet. Dette er et møtested for vennskap og kulturutvikling.

Vikingfestivalen Avaldsnes blir alltid avholdt den første hele uken i juni.

De påfølgende årene vil Vikingfestivalen Avaldsnes bli avholdt på følgende datoer:

2024: 6.-9. juni

2025: 5.-8.juni

2026: 4.-7.juni

 

Vestlandets største Vikingmarked

Vikingfestivalen på Avaldsnes er fullspekket av opplevelser for store og små. Over 200 vikinger fra Norge og Europa gir de besøkende et autentisk innblikk inn i vikingtiden. Det store markedet med salg av håndverk, mat, smaksprøver og musikk er til for sansene dine.

I de ulike teltene arbeides det med tradisjonelt håndverk og salg av egenproduserte varer. Se smeden i arbeid, hør vikingmusikk, eller prøv ulike aktiviteter som bueskyting, hesteriding, gjøgling eller teater – alt til en deilig duft av vikingmat.

Det vil være musikkinnslag, fortellerstund og kampshow til oppsatte tider, og det vil være salg av forskjellig mat og drikke.  Velkommen!

Åpningstider:

Torsdag kl. 09:00-19:00

Fredag kl. 09:00-19:00

Lørdag kl. 11:00-19:00

Søndag kl. 12:00-17:00

Priser og påmelding

PRISER

Barn kr 70,-

Voksne kr 160,-

Student/pensjonist kr 140,-

Familie 2v+2b kr 400,-

 

PÅMELDING FOR SKOLER OG BARNEHAGER

Trykk her for påmelding

 

PÅMELDING FOR DELTAKERE TIL VIKINGFESTIVALEN

Trykk her for påmeldinger for deltakere/vikinger

For spørsmål ta kontakt med festivalleder på modi@karmoy.kommune.no

 

HVA ER NYTT I 2022

For vikingene var begrepet idrett på en måte et utvidet idrettsbegrep.  For eksempel bedrev også skaldene idrett, men mange av idrettene vikingene bedrev, krevde ofte fysisk styrke, hurtighet, spenstighet og utholdenhet. De fleste idretter var en avspeiling av hva som var viktig å være for en god viking. I overensstemmelse med tidligere tiders styrkekonkurranser og dagens «strongman» og «strongwoman», ble konkurransen STARKE VIKING startet i 2017.

I 2022 kan vi ønske dem velkommen til Vikingfestivalen. Her skal vikinger konkurrere i forskjellige klasser, med stokker, kampesteiner, tautrekking osv. Selve konkurransen varer ca to timer pr dag. Hvem blir Gudenes Kjempe på Avaldsnes?

For mer informasjon om Starke Viking se deres nettsider.

https://www.starkeviking.se/

PROGRAM 2022

 

Programmet for Vikingfestivalen på Avaldsnes finner du her:

Program for 2023 kommer i løpet av mai.

HOVEDSPONSOR: