VIKINGFESTIVALEN 7. – 10. JUNI 2018

Hvert år i juni inviterer vi til Vestlandets største vikingfestival på vikinggarden på Avaldsnes. Her samles «vikinger» fra hele Europa. Historiske omgivelser, med rekonstruerte bygninger fra vikingtid, setter en fin ramme og en herlig atmosfære rundt arrangementet. Dette er et møtested for vennskap og kulturutvikling.

Vestlandets største Vikingmarked

Vikingfestivalen på Avaldsnes er fullspekket av opplevelser for store og små. Over 200 vikinger fra Norge og Europa gir de besøkende et autentisk innblikk inn i vikingtiden. Det store markedet med salg av håndverk, mat, smaksprøver og musikk er til for sansene dine.

I de ulike teltene arbeides det med tradisjonelt håndverk og salg av egenproduserte varer. Se smeden i arbeid, hør vikingmusikk, eller prøv ulike aktiviteter som bueskyting, hesteriding, gjøgling eller teater – alt til en deilig duft av vikingmat.

Det vil være musikkinnslag, fortellerstund og kampshow til oppsatte tider, og det vil være salg av forskjellig mat og drikke.  Velkommen!

Åpningstider:

Torsdag kl. 09:00-19:00

Fredag kl. 09:00-19:00

Lørdag kl. 11:00-19:00

Søndag kl. 12:00-17:00

INFORMASJON OM BRANNFAREN PÅ VIKINGGÅRDEN UNDER VIKINGFESTIVALEN!

På grunn av ekstremt tørt og varmt vær er det i år forbud mot å tenne opp ild på vikinggården. Dette gjelder ALL form for ild, enten det gjelder fastmontert griller, engangsgriller eller primus/stormkjøkken og lignende. Det vil bli mulighet for å kjøpe mat, is og drikke på festivalområdet. Vi ber også røykere om å vise stor forsiktighet og bare bruke tilvist røykeområde. Vi setter ut metallbøtte med vann som vi ber alle kaste sigarett-endene oppi. Denne vil stå nede ved naustet i strandsonen Vår største frykt er at det skal oppstå brann på vikinggården/Bukkøy, så vi ber alle om å respektere disse reglene for egen og andres sikkerhet.

 

Takk for at dere tar hensyn!

 

Priser og påmelding

PRISER

Voksne    NOK 160,-

Barn        NOK  70,-

Barn under 4 år – gratis.

Billettene gjelder for hele festivalen om armbåndene er hele.

Billetter til vikingfestivalen kan også kjøpes på Tikkio.com

forhåndsbestilling  av billetter åpner 23.4 kl 08.00

PÅMELDING

Skoler, barnehager og grupper får rabatterte priser ved bestilling via linken under.

Påmelding og endringer kan gjøres fra 10. januar 2018 til og med 20. mai 2018. Etter denne dato er bestillingen bindende og du vil bli fakturert det som er bestilt.

PÅMELDING FOR SKOLER OG BAREHAGER

 

For å delta som Viking eller markedsdeltaker på festivalen må du registrere deg på linken nedenfor. Du vil få et et automatisk svar at din påmelding er registrert.

PÅMELDING FOR DELTAKERE TIL VIKINGFESTIVALEN

Påmelding er fulltegnet. For spørsmål ta kontakt med Festivalleder på mld@opplevavaldsnes.no

 

 

 

Vikingmusikk

I år er vi så heldige å få besøk av Kjell Braaten. Han er en dyktig musiker og formidler av vikingtidens musikk og instrumenter.

Han reiser rundt på arrangementer, festivaler, vikingmarkeder og museer i både Skandinavia og andre steder og formidler dette spennende og for mange ukjente temaet.

Han holder også kurs, foredrag og barneforestillinger om oldtidens intensjonelle lyd og musikk i Norden.

Under vikingfestivalen Avaldsnes inviterer han barna til å sitte rundt bålet og inviterer dem til å være med på en reise i musikk som startet for lenge, lenge siden.

Les hans egne ord om forestillingene her:

Vikingmusikk

Program

Sponsorer

Hovedsponsor: